fbpx

Ako su vas povredili, dopustite karmi da se pobrine za to

Verujte da će se ona pre ili kasnije pobrinuti za to.

Najbolja osveta je da se brinete za sebe. Pustite da se karma pobrine za druge, jer mogu da vas uverim da ćete se tako jednostavno usredsrediti na to da postanete bolja verzija sebe. Naučite da opraštate ljudima koji se nisu brinuli o vama, naučite da dopustite da vas negativne emocije ili ljutnja nateraju da radite nešto produktivnije, da tu vrstu energije zamijenite nečim što vam zaista dobro ide. Kao što je trening, kreativni projekat ili jednostavno probajte nešto novo.

Najbolja osveta je ne zanimati se šta drugi ljudi misle, ne dozvolite da njihovi postupci utiču na vas, ne vidite sebe očima drugih, ne pokušavajte da impresionirate druge i shvatite da nisu superiorniji samo zato što imaju stvari koje vi nemate.

Postojite samo vi i jedino vi bi trebalo da budete dovoljni sami sebi i ljudima koji vas zaista vole. Vi ste jedinstveni i vi ćete biti projekat u kojem ćete biti zaglavljeni do kraja života. Uvijek ćete biti jedina osoba kvalifikovana za rad na tom projektu. Sami ste svoje remek-delo i neće se svima svideti vaša umetnosti ili je možda neće ceniti onako kako vi očekujete, ali to vas nikada ne bi trebalo sprečiti da završite i usavršite to remek-djelo.

Najbolja osveta je učenje otpuštanja prije nego zameranja. Otpuštanje je zaista oslobađajuće i pokazuje da imate veru u Boga i univerzum. Ponekad kada se ne osjećamo dobro u sebi, držimo se stvari koja mogu sabotirati našu sreću ili emociju prema ljudima koji nas ne vole ili nas zaista cijene.

Otvori svoj um

Ali kad naučite da se prepuštate situacijama ili ljudima koji vam otežavaju život, to će značiti da ćete dostići zdrav nivo ljubavi, jer pustite i idete dalje, čak i ako nemate rezervu, ne znate šta će se dalje dešavati, ali nemate straha. Osećate kao da vas svemir brine, sigurni ste u svoje veštine da započnete iznova ili pronađete nekoga boljeg. Naučili ste da budete snažni, hrabri i da se ne plašite onoga što ne znate. Znate da možete rešiti sve što vam padne na pamet.

Najbolja osveta je da volite sebe čak i dok ne postanete osoba kakva želite da budete. Voli svoje nesavršeno biće. Učite se na svojim greškama. Znate da ove greške ne definišu ni vašu prošlost. Volite svoju svakodnevicu u usponima i padovima. Znajte da onaj koji vas nije mogao voljeti bori se protiv njegovih ličnih bitaka. Vjerujte da ste upravo tamo gdje trebate biti i fokusirajte se na izvlačenje najboljeg u životu koji vam je dat, umesto da ne volite sebe i ne živite onako kako želite.

Najbolja osveta je naučiti biti sretan i zadovoljan, čak i ako su svi protiv vas.

Prevod teksta: https://aprilamente.info/se-ti-hanno-ferito-devi-lasciare-che-se-ne-occupi-il-karma-fidati-che-prima-o-poi-lo-fara
Prevod i montaža: Ana i Jelena Muratović
Izvor: bebamur.com/

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Poređaj Feedbacks
Vidi sve komentare
0
Voleli bi da čujemo vaše mišljenje, prokomentarišite!x
()
x
sr_RSSR_RS