fbpx

Evo kako da spasite čoveka od moždanog udara: potrebna vam je samo jedna igla!

Dobro zapamtite ovu metodu, jer možete nekome pomoći i spasiti život.

Kada osoba ima moždani udar, mozak ne prima dovoljno kiseonika, zbog čega ćelije mozga umiru. Ova situacija zahteva hitnu medicinsku pomoć! Evo nekoliko saveta kako da spasite nekoga ko ima moždani udar.

Najvažnije je ne micati osobu koja ima moždani udar. Uzmite medicinsku iglu, ali ako je nemate, obična igla će vam pomoći.

Ako koristite običnu iglu, pre upotrebe obavezno je sterilizirajte (iglu držite iznad vatre). Kada se igla sterilise, bacite je vrhovima svih 10 prstiju pod nokte povređene osobe, piše Magazin

Ako nema krvi, zategnite je i jače pritisnite da krv počne teći.

Nakon što svih 10 prstiju strše i počnu da krvare, primetićete da se pacijent vraća u normalu.

Masirajte pacijentove uši sve dok ne pocrvene, a za bolju cirkulaciju, dva boca u uhu flašite dvaput dok se ne pojave dve kapi krvi.

Sačekajte da se pacijent stabilizuje, a zatim ga odnesite u bolnicu.

Nemojte prisiljavati pacijenta da sjedi, jer to može prouzrokovati pad krvnog pritiska, tako da je bolje da bude u ležećem položaju.

Ovo je tradicionalna kineska metoda koja se koristi već godinama. Kineski stručnjaci kažu da je ova metoda 100 posto efikasna i da zaista može spasiti nekoga od moždanog udara.

Moždani udar je drugi uzrok smrti u svijetu. Dakle, dobro se setite ove metode, jer nekome možete pomoći i spasiti im život.

Autor: Haber.ba
Izvor: zdravlje-i-kuhinja.live

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Poređaj Feedbacks
Vidi sve komentare
0
Voleli bi da čujemo vaše mišljenje, prokomentarišite!x
()
x
sr_RSSR_RS