fbpx

Osnovne funkcije Brave pretraživača i njihova misija

Osnovne funkcije Brave pretraživača i njihova misija

Hrabra misija da se oslobodi internet

Brave Pretraživač napravljen sa ciljem da oslobodi internet od sakupljanja informacija korisnika bez da oni znaju šta se ustvari dešava iza kulisa.  Počeo kao ideja ali trenutno broji desetine miliona korisnika širom sveta. Program potpuno otvorenog koda što znači da se nikakve tajne namere ne kriju iza ovog projekta. Takođe uz pomoć kriptovalute pod nazivom BAT , ovaj projekat raste iz dana u dan i sve mu lepše izgleda budućnost koja ga očekuje.

Naime kompanije investiraju milione dolara da bi saznale šta se vama sviđa i kako razmišljate da bi mogle kasnije da vam prodaju svoje proizvode i vaše informacije trećoj strani tj. nekoj kompaniji koja želi da promoviše neki svoj proizvod. 

U tom procesu su oštećeni korisnici interneta i kreatori sadržaja jer se gubi njihova direktna povezanost, što znači da je do sada uvek morao da postoji taj posrednik (kompanije kao što su Google,Facebook, Youtube) koje raspolažu sa svim našim informacijama i koriste ih kako im je volja. 

Nažalost sve do sada bili smo prisiljeni da odobrimo sve to da bismo mogli da gledamo/pretražujemo sadržaj na njihovim web portalima. 

To se polako ali sigurno menja uz pomoć kriptovaluta i projekata kao što su Brave pretraživač.

Hrabri pretraživač je odlučio da konačno stane na kraj ovoj maskaradi sa informacijama.
Kako ? I da li će im ta misija uspeti?

Sve se može kad se hoće jednom davno rekao neko, ko se dovoljno potrudi sve može da ostvari.

Uz čvrsti temelj na novoj kriptovaluti, koju su već milioni korisnika počeli da koriste pod nazivom BAT (Basic Attention Token) Brave funkcioniše tako što spaja direktno kreatore internet sadržaja i ljude koji posećuju i čitaju/gledaju određeni sadržaj. Što znači da se vaše privatne informacije u toku pretraživanja interneta ne sakupljaju kod trećeg lica , neke ogromne kompanije/posrednika koja će posle te informacije kasnije da proda po neverovatnim cenama, a vas kao korisnika/kreatora nažalost ostaviti u zabludi da se pitate kako im to uspeva.

Potpuno novi način reklamiranja pre svega uz poštovanje privatnosti korisnika

Brave pretraživač dolazi sa novim inovativnim sistemom reklamiranja koji će vam s vremena na vreme prikazivati u desnom uglu mini reklame (PopUP) koje takođe poštuju vašu privatnost i ne sakupljaju nikakve privatne podatke od vas(korisnika).

Uz to zadržavate mogućnost i opciju da sami izaberete količinu i učestalost prikazivanja reklama na svakih sat vremena odabirom broja od 1 do 5 maksimum na svakih sat vremena.

Način na koji korisnik zarađuje prilikom surfovanja/pretraživanja internet sadržaja

Inovativni način zarade koji će se verovatno najviše svideti novim korisnicima Brave Browser pretraživača, naime vaša pažnja se skupo plaća a da vi o tome verovatno ništa ne znate jer se to vešto krije od strane ljudi i kompanija koje za to vreme zarađuju basnoslovne sume novca iza leđa korisnika i kreatora sadržaja.

Brave Browser je smislio način kako da vrati moć u ruke korisnika i kreatore internet sadržaja. Naime novi sistem reklamiranja putem Brave Browser pretraživača omogućava povrat novca za pažnju korisnika koju je posvetio određenoj reklami koja mu se prikazala.

U desnom uglu kada vam se prikaže reklama od neke kompanije koja je izabrala Brave Browser kao posrednika za reklamiranje svog proizvoda, klikom na tu reklamu automatski sistem isplaćuje čak neverovatnih 70% od plaćene sume koju je ta firma platila da bi se vama kao korisniku prikazala njihova reklama.

Zaista zvuči neverovatno zar ne ?

Brave Browser pretraživač i jeste jedan vrlo neverovatan i hrabri projekat i na nama je da ih podržimo u ovoj borbi za slobodu interneta!

Način na koji kreatori internet sadržaja direktno mogu da prime donacije od svojih obožavatelja/pratilaca

Kreatori sadržaja će konačno da procvetaju kada se verifikuju na sistem Brave Browser pretraživača. Uz mogućnost primanja donacija i podrške od svojih čitalaca/pratioca/obožavatelja koji gledaju i prate njihov sadržaj. Od sada sve to postaje vrlo jednostavno i direktno bez ikakvih provizija i skrivenih poreza.

Naime svaki kreator internet sadržaja ima mogućnost da se verifikuje kao kreator i sa tim dobija mogućnost da na većini već postojećih internet portala dobija donacije (TIP-ove) u iznosu koji drugi korisnik ručno određuje i bez provizije direktno šalje kreatoru sadržaja, bio to video materijal preko Youtube, komentari na Reddit, projekti na Github i još mnogo drugih portala. Takođe i verifikacijom svog web portala kreator sadržaja dobija mogućnost direktnih donacija od korisnika koji bi da podrže rad svog omiljenog kreatora.

Spisak osnovnih funkcija Brave Pretraživača uključuje:
 • Brave Shields (Hrabri štitnici) (Sposobnost blokiranja svih oglasa i skripti koje je moguće uključiti/isključiti po potrebi korisnika)
 • Nerealna brzina učitavanja web stranica
 • Mogućnost zarade BAT Tokena
 • Direktno doniranje/slanje BAT Tokena vašim omiljenim kreatorima internet sadržaja
 • Konstantan uvid u statistiku blokiranih reklama i sačuvanog vremena tokom vašeg pretraživanja interneta.
 • Ugrađeni TOR Pretraživač
 • Background Video Playback (Opcija sa kojom dobijate mogućnost da slušate muziku npr. preko Youtube dok vam je ekran od telefona ugašen) sasvim besplatno bez potrebe da uplaćujete Youtube Premium)
Spisak podržanih operativnih sistema:
 • Windows 7, 8 , 8.1 , 10+ (64bit , 32bit)
 • Mac (OS X Yosemite 10+)
 • Linux (64-bit Ubuntu 16.04+, Mint 17+, Debian 9+, openSUSE 15+, Fedora Linux 28+, or CentOS/RHEL 8+)
 • Android
 • Apple IOS
sr_RSSR_RS
en_USEN sr_RSSR_RS